مقالات

۱۲ راه آسان جهت افزایش اشتها

12 راه آسان جهت افزایش اشتها

عوامل مختلفی بر روی از دست دادن یا کم شدن اشتهاتاثیر گذار است مثل بالا رفتن سن، بیماری های خاص، عوارض داروها و … کاهش اشتها اگر به صورت جدی باشد، می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد در این مقاله چند راهکار ساده و سالم را معرفی کرده ایم، این روش ها برای افراد لاغر و افزایش اشتها می تواند کاربردی باشد. افزایش اشتها و چاقی ممکن است برای برخی افراد کار پر چالشی باشد اما ۱۲ روشی که در ادامه معرفی شده کارتان را راحت خواهد کرد.

پودر چاقی مسمن فریور، یک محصول برتر در زمینه افزایش وزن و کمک به رسیدن به تناسب اندام مطلوب است. این پودر با ترکیبی از عناصر غذایی مفید و موثر، به شما کمک می‌کند تا وزن خود را به طور سالم و متوازن افزایش دهید و به یک بدن چابک و سالم دست یابید.

  1. حتما صبحانه بخورید.

اگر به دنبال چاقی و افزایش وزن هستید، به خوردن صبحانه عادت کنید، بر اساس مطالعاتی که انجام شده مشاهده شد که مصرف نکردن صبحانه میتواند به کاهش اشتها در طول روز منجر شود.

  1. ساعات غذایی را رعایت کنید.

برای غذاهای اصلی، ساعت‌های مشخصی را در نظر بگیرید و صبحانه، ناهار و شام را در تایم های منظم و مشخص مصرف کنید تا بدنتان به زمان خاصی برای مصرف غذا عادت کند.

  1. ترکیب غذاها را تغییر دهید.

غذاهای پر کالری و دارای مواد مغذی مثل پروتئین‌ها، چربی‌ها سالم و کربوهیدرات‌ها برای افزایش اشتها و چاقی ایده‌آل هستند. همچنین مصرف غذاهای حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز به بهبود اشتها کمک می‌کند.

  1. فیبر را به میزان کمتری مصرف کنید.

مصرف فیبر در یک رژیم غذایی توصیه می شود، اما در نظر داشته باشید فیبر ها میتوانند سرعت هضم را کاهش داده و مدت زمان بیشتری باعث احساس سیری فرد شود، بنابر این توصیه می شود میزان مصرف فیبر در رژیم غذایی شما کمتر باشد.

  1. ادویه و چاشنی ها را در غذایتان استفاده کنید.

از مصرف غذاهایی که باعث تاخیر در هضم مواد غذایی و نفخ معده میشود دوری کنید، چون این نوع مواد غذایی باعث کاهش اشتها میشود. برخی از ادویه ها و چاشنی ها موجب افزایش اشتها میگردند، ادویه هایی مثل رازیانه، فلفل، فلفل سیاه، گشنیز، نعنا، زنجبیل و دارچین که سنگینی معده را کاهش داده و موجب افزایش اشتها می شوند.

 

از طرف دیگر این نوع چاشنی ها عطر و طعم دلپذیری می دهد و در نتیجه وقتی که طعم و بوی غذا مطبوع باشد موجب افزایش اشتها در شما میگردد!

  1. غذا را آهسته بخورید.

به جای خوردن وعده‌های غذایی بزرگ و ناهموار، سعی کنید چند وعده کوچکتر غذا بخورید. این کار ممکن است بهترین گزینه برای کسانی با اشتهای ضعیف باشد.

  1. غذاهایی که عاشقشان هستید بخورید.

این راهکار بسیار ساده است، غذاهایی را که دوست دارید بخورید و اگر غذاهای مورد علاقع شما سرخ کردنی یا فست فود ها هستند و هوردت بیش از حد به سلامتی تان آسیب می رساند می توانید این سبکک ار غذاها را در خانه و با مواد سالم تری درست کرده و از خوردن آن لذت ببرید.

  1. ورزش مناسب داشته باشید.

پیاده‌روی یا یوگا از ورزش هایی هستند که می‌تواند به افزایش اشتها کمک کنند. توجه داشته باشید اگر ورزش متناسب نباشد، ممکن است اشتهارا کمتر کن بنابراین میزان و نوع ورزش بسیار مهم است.

  1. استرستان را مدیریت کنید.

استرس و اضطراب در برخی افرادممکن است باعث کاهش اشتها شود.

  1. به میزان کافی مایعات بخورید.

مصرف مایعات بین وعده‌های غذایی، مثل  شیر، آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های غنی از کالری مثل نسکافه یا عصاره‌ها می‌تواند اشتها را تحریک کند.

  1. مکمل‌های غذایی مصرف کنید.

قبل از مصرف هر گونه مکمل غذایی، بهتر است با پزشک یا تغذیه‌شناس مشورت کنید. در بسیاری از موارد، مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌های معدنی می‌تواند به افزایش اشتها کمک کند.

  1. از خوردن موادی که باعث کاهش اشتها می شوند بپرهیزید.

سعی کنید از مصرف موادی مانند سیگار، الکل و مواد مخدر خودداری کنید، زیرا این مواد می‌توانند به کاهش اشتها منجر شوند.

نیاز به افزایش اشتها می‌تواند برای افرادی با مشکلات زیر اهمیت داشته باشد:

  1. کودکان: کودکان در دوران رشد نیاز به تامین مواد مغذی و کالری بیشتری دارند تا بدنشان رشد کند. کاهش اشتها در کودکان می‌تواند منجر به کاهش وزن و رشد نامناسب آن‌ها شود.
  2. افراد دچار کاهش وزن یا کم‌خونی: افرادی که دچار کاهش وزن ناخواسته هستند یا مبتلا به کم‌خونی (آنمی) هستند، نیاز به افزایش اشتها و مصرف کالری بیشتر دارند تا به وزن و سلامتی خود باز گردند.
  3. افراد بیمار و کاهش اشتها: برخی بیماری‌ها می‌توانند منجر به کاهش اشتها و تهوع شوند، که ممکن است باعث کاهش وزن و نقص مواد مغذی در بدن شود. افزایش اشتها در این موارد می‌تواند به تامین نیازهای مغذی و تقویت سیستم ایمنی بیمار کمک کند.
  4. ورزشکاران و بدنسازان: افرادی که ورزش می‌کنند یا بدنسازی می‌کنند، نیاز به مصرف کالری بیشتر دارند تا به رسیدن انرژی بدن و ریکاوری بافت‌های مصدوم شده کمک کنند. افزایش اشتها در این موارد می‌تواند به تقویت و بهبود عملکرد بدن کمک کند.
  5. افراد مسن: بعضی افراد مسن ممکن است اشتهای کمتری داشته باشند و در نتیجه کمتر غذا بخورند. افزایش اشتها در این افراد می‌تواند به تامین مواد مغذی و انرژی لازم برای حفظ سلامت و قدرت بدن کمک کند.

راهکارهای افزایش اشتها در سنین مختلف

کم اشتهایی در سنین مختلف می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد؛ بنابراین برای برطرف کردن آن بهتر است از راهکارهای متفاوتی هم استفاده کنید.

افزایش اشتها در کودکان

برخی از نوزادان و کودکان به دلیل از دست دادن اشتها و یا به دلایل دیگر برای خوردن دچار مشکل می شوند. برای تشویق مصرف غذای سالم در میان نوزادان، کودکان نوپا و خردسالان:

– مصرف وعده های غذایی کوچک و مکرر؛

– مصرف غذاهای متنوع و متناسب با سن کودک پس از شش ماهگی؛

– خوردن غذا همراه با کودک غذا و گفتگو با آن ها؛

– کاهش استری و اجتناب از اجبار برای غذا خوردن؛

-حذف عواملی مانند تلویزیون و اسباب بازی هنگام غذا خوردن؛

– مراجعه به پزشک یا متخصص تغذیه

افزایش اشتها در نوجوانان

ثابت نبودن اشتها در سنین نوجوانی و بلوغ، امری معمول است؛ مراقب باشید که طولانی مدت ادامه نداشته باشد. اشتهای کم و خوردن غذا به میزان ناکافی می‌تواند رشد نوجوان را تحت تاثیر قرار دهد. در صورت طولانی شدن این مدت زمان، توصیه می شود با متخصص تغذیه مشورت کنید.

افزایش اشتها در سالمندان یا افراد کم تحرک

افراد سالمند معمولا مشکلات و چالش های بسیاری همچون تهیه مواد غذایی، فراموشی زمان وعده های غذایی و کم شدن علاقه برای غذا خوردن را دارند که عواقب بدی ممکن است به همراه داشته باشد، در این شرایط توصیه می شود زنگ هشدار برای خوردن وعده های غذایی گذاشته شود، آب به مقدار زیاد مصرف شود و تا حد امکان برای خوردن غذا همراهی شوند.

سخن پایانی

کاهش اشتها یا کم اشتهایی را در هر سنی باید جدی بگیرید؛ لاغری و کم اشتهایی ممکن است زمینه ساز بیماری شده و سلامتی روحی و جسمی شما را تحت الشعاع قرار دهد. توجه داشته باشید که افزایش اشتها باید با انتخاب غذاهای سالم و متنوع انجام شود تا نیازهای مغذی بدن تامین شود و مشکلات دیگری به وجود نیاید. در این مطلب همه راهکارهای افزایش اشتها و مبارزه با بی‌اشتهایی را معرفی کردیم. با انجام و رعایت این راهکارها به افزایش اشتها و حال بهتر خواهید رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *